Šajā sestdienā, 1. aprīlī pl. 14.00 Swedbank Latvija centrālajā ēkā (Rīgā, Balasta dambī 15, 2. stāvā) notiks Lias Monas Ģibietes grāmatas “Suitu rakstainās zeķes” atvēršana.

Tautas tērpu eksperte, Kurzemes tautas tērpu informācijas centra vadītāja Lia Mona Ģibiete apkopojusi vairāku gadu pētījuma materiālus par suitu rakstainajām zeķēm. Izdevumu veido trīs daļas – stāsts par seno un mūsdienu suitu zeķi, autores izveidotā zeķu rakstu kolekcija, kas iepazīstina ar spilgto krāsu salikumu, katras zeķes izcelsmi un rakstu tehniskajiem zīmējumiem, kā arī informācija par Latvijas muzeju krājumos glabātajām vēsturiskajām suitu zeķēm. “Suitu rakstainās zeķes” vienlaikus ir praktiska rokasgrāmata pieredzējušām adītājām un ierosme jaunajām adītājām. Grāmatu “Suitu rakstainās zeķes” izdod Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Grāmatas “Suitu rakstainās zeķes” atvēršana notiks pasākuma “Satiec savu meistaru! 2017” ietvaros, kas Rīgā notiks 1. aprīlī, Swedbank Latvija centrālajā ēkā un parkā. Pasākumā kā lieliem, tā maziem rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs unikāla iespēja kopā ar 30 Latvijas meistariem apgūt viņu amata noslēpumus atvērtajās meistardarbnīcās. Sestdienas notikumus papildinās krāšņa skatuves programma: folkloras ansambļi „Skandinieki”, "Kokle", "Suitu vīri", "Suitu dūdenieki", "Tarkšķi", grupas „Auļi” un „Iļģi”, kā arī muzikālā apvienība "Māsas Dimantas". Tāpat svētku laikā varēs apgūt skaistākās latviešu rotaļas kopā ar Ilgu Reiznieci un neskaitāmiem pasākuma dalībniekiem, kā arī iepirkties mājražotāju un amatnieku labumu tirdziņā. Dalība visās aktivitātēs Balasta dambī 15 bez ieejas maksas.

“Satiec savu meistaru! 2017” rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas novadu un pilsētu pašvaldībām. Atbalsta Dziesmu un deju svētku lieldraugs Swedbank un SIA “Circle K Latvia”. Informē “Latvijas Avīze” un 1188.lv.